foto1
Општински стонотениски савез
foto1
Општински кошаркашки савез
foto1
Савез за школски спорт
foto1
Општински фудбалски савез
foto1
Такмичења, турнири, избор најбољих спортиста
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ

Program razvoja

 

sportski savez Srbije fill 200x98

 

Evidencioni list

   Савез за школски спорт Алексинац је почео са радом почетком 2015 године. Оснивачи су две основне школе и једна средња школа са територије Алексинца и то ОШ "ВУК КАРАЏИЋ" Житковац, ОШ "ЉУПЧЕ НИКОЛИЋ" Алексинац и АЛЕКСИНАЧКА ГИМНАЗИЈА са циљем да се унапреди школски спорт и да се свој деци која се налазе у систему образовања у 8 основних и 3 средње школе као и у једној школи за децу са посебним потребама обезбеди квалитетна такмичења а најбољим екипама и појединцима пласман на виши ранг такмичења. Скупштину Савеза чине сви наставници који раде у школама на територији Алексинца, укупно 26. Савезом руководи управни одбор који чине преседник, потпреседник и 5 члана као и генерални секретар савеза то су:

ВИОБРАН РАДИСАВЉЕВИЋ - председник

ДАРКО ЛУКИЋ - подпредседник

МАРКО ХАБЕ - члан

ДРАГАН МИЛОШЕВИЋ - члан

БОЈАН МЛАДЕНОВИЋ - члан

МИРИЈАНА ДЕЛЕТИЋ - члан

НЕГОВАН НЕДЕЉКОВИЋ - члан

МАРКО ТЕРЗИЋ -генерални секретар

  Савез ради и функционише по Статуту Савеза које директно повезан са планом и програм који предвиђа Министарство просвете науке и технолошког развоја, Министарство омладине и спорта и Савез за школски спорт Србије. Савез је члан     Савеза за школски спорт Србије и као такав је једини на територији општине.      

  Савез се не бави само организацијом такмичења већ ради на унапређењу бављења спортом, унапређењу наставе физичке културе, подршку спортским секцијама у школама, један је од чланова радне групе за израду стратегије за унапређење спорта у општини Алексинац.

  Савез је у предходном периоду организовао низ такмичења на општинском нивоу почев од џудоа, рукомета, атлетике и тениса крајем прошле школске године и стоном тенису и малом фудбалу почетком ове. Такмичења су се одржала у мушкој и женској категорији и све првопласиране екипе и појединци су ишли на виши ранг. Од значајнијих резултата можемо да издвојимо друго место на међуокружном такмичењу у рукомету код средњих и основних школа и пласман појединаца из основних школа на републичко првенство у џудоу као и једне ученице средње школе у атлетици.  

 

sUFINANSIRANJEaleksinac grb fill 200x200

Ministrarstvo logo fill 200x105