foto1
Општински стонотениски савез
foto1
Општински кошаркашки савез
foto1
Савез за школски спорт
foto1
Општински фудбалски савез
foto1
Такмичења, турнири, избор најбољих спортиста
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ


Савез за школски спорт

Савез за школски спорт Алексинац је почео са радом

Опширније

Општински фудбалски савез

Фудбалски савез општине Алексинац чине 18 клубова из општинске лиге, 5 клубова из

Опширније

Општински кошаркашки савез

Кошаркашки савез општине Алексинац формиран је 17.09.1976. године под називом

Опширније

Општински стонотениски савез

Општински стонотениски савез...

Опширније

Program razvoja

 

sportski savez Srbije fill 200x98

 

Evidencioni list

FB IMG 1711975340121Меморијалним маратоном ''Купи Ђолетове километре'' 01.04.2024. обележена је друга годишњица погибије осморице рудара у руднику ''Соко'' у Сокобањи.
 
       На дан велике трагедије, а на иницијативу рудара и маратонца Ђорђа Живановића из Сокобање, истрчана је деоница од 44 километра, од Алексиначког Рудника до рудника ''Соко'' у Сокобањи. 
 
       Пред почетак трке служен је помен настрадалим рударима коме су присуствовали представници општина Алексинац и Сокобања и предузећа ''Алексиначки Рудници''.
Хуманитарни маратон окупио је преко 50 учесника, којима је, у знак захвалности за учешће на овогодишњем Меморијалном маратону, уручене су захвалнице и мајице.20240401 110740
 
       Обраћајући се присутнима директор Алексиначких рудника, односно РГП „Алексинац” Немања Денић поручио је: '' Тог дана, пре тачно две године изгубили смо: Братислава, Бранислава, Бранка, Бојана, Ненада, Дарка, Радована и Петра. Изгубили смо наше колеге и пријатеље, а њихове породице браћу, очеве, синове. Време пролази, а туга и бол се не смањују, али понос и привилегија што су ови храбри људи уопште били део наших живота су све већи. Вечно ће живети у нашим срцима, а наша ће обавеза бити да их никада не заборавимо''.
 
         Да настрадали рудари неће бити заборављени, нагласио је и председник општине Алексинац Далибор Радичевић. ''Највише ће патити због тога породице. Пре две године мали Лав једва да се и родио, непуних месец дана да је био. Лав се неће сећати свог оца, али смо зато ми ту да му кажемо колико му је отац био велики човек и не само он, већ свих осморица рудара који су тог дана изгубили своје животе оставили су неизбрисив траг, не само код својих породица већ и у окружењу где су живели''. 
       
        Спортски савез општине Алексинац захваљује се свим учесницима у маратону, општини Алексинац, општини Сокобања, Спортском савезу Сокобања, СРЦА, Црвеном крсту Алексинац, предузећу "Алексиначки рудници" и руднику "Соко".
FB IMG 1711975353257

 

sUFINANSIRANJEaleksinac grb fill 200x200

Ministrarstvo logo fill 200x105