foto1
Општински стонотениски савез
foto1
Општински кошаркашки савез
foto1
Савез за школски спорт
foto1
Општински фудбалски савез
foto1
Такмичења, турнири, избор најбољих спортиста
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ


Савез за школски спорт

Савез за школски спорт Алексинац је почео са радом

Опширније

Општински фудбалски савез

Фудбалски савез општине Алексинац чине 18 клубова из општинске лиге, 5 клубова из

Опширније

Општински кошаркашки савез

Кошаркашки савез општине Алексинац формиран је 17.09.1976. године под називом

Опширније

Општински стонотениски савез

Општински стонотениски савез...

Опширније

Program razvoja

 

sportski savez Srbije fill 200x98

 

Evidencioni list

Proglašenje pobednika AleksinacБројни спортисти, тренери, спортски радници и пријатељи спорта, међу којима су били и гости из Ражња и Сокобање, окупили су се синоћ у великој сали Дома културе на свечаној церемонији у част спортиста који су својим дометима обележили минулу 2022. годину. Разлог више да сала буде испуњена до последњег места је и обележавање значајног јубилеја Спортског савеза општине – четврт века постојања и рада.                                                                                                                                   Ласкаву титулу најбољег у конкуренцији сениора понео је Никола Трајковић, члан Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и државне репрезентације који је лане  освојио све што се може освојити у џиу-џици: постао је првак Европе и света и шампион Светских игара. А пре тога постигао је резултат којим мало ко може похвалити: у истом дану постао је првак Србије у два борилачка спорта – у џиу-џици и у самбоу,.

Велики „кривац” за ове невероватне резултате је Николин отац и тренер НиФ-а и репрезентације Србије Драган Трајковић који је добио награду за најбољег тренера у минулој години.

 За најбољу сениорку проглашена је Милица Вучковић, чланица овдашњег Пауерлифтинг клуба Импулс, иначе државна првакиња у јуниорској конкуренцији до 57 килограма.

Најбољи спортски колектив је Кошаркашки клуб Напредак који се такмичи у Другој мушкој лиги Србије, што представља национални ранг такмичења. Клуб окупља око стотину чланова који су распоређени у одговарајуће селекције; осим првог тима, ту су још и кадети, пионири, пионирке, млађе пионирке и школица кошарке која, поред Алексинца, ради и у Трњану, а ускоро ће почети и у Тешици.

 За најбоље младе спортисте до 12 година проглашени су Јована Стојановић из Гимнастичког клуба „Ниш 75” и Вукашин Стојковић, члан Пливачког клуба Свети Никола из Ниша,

Dок је најбољи млади спортски колектив Омладинска школа фудбала Вукови.

Емина Младеновић из Карате клуба Шуматовац проглашена је за најбољу јуниорку,

Најбољи јуниор је Никола Стојановић, футсалер Брђанке и фудбалер ОФК Напретка.

Награду за животно дело у спорту добио је Драган Банковић, некадашњи фудбалер Напретка и нишког Јастрепца и професионалац у Галеници из Земуна, Пелистеру из Битоља, ОФК Београду и клубовима у Швајцарској,  где се бавио и тренерским позивом.

 Најбољи спортски радник је Милан Јовановић, актуелни председник Фудбалског савеза општине,

За допринос развоју спорта у општини награђен је Планинарско-скијашки клуб Брђанка,

Признања за постигнуте резултате добили Спортско удружење Риболовац и стонотенисерке Шуматовца: Јана и Јована Адамовић и Тијана Радовановић.

У категорији спортиста са инвалидитетом најбољи је Александар Стојковић, рукометаш Алексинца и члан репрезентације Србије која је на Олимпијским играма глувих у Бразилу освојила треће место.

  Признања за перспективне спортисте. Добитници су: Тадија Илић (ФК Рудар 2016, Ал. Рудник), Михаил Џунић (ФК Раднички Ниш, ОШФ Вукови), Миа Филиповић (Одбојкашки клуб Пин) и Вељко Манојловић (Џудо клуб Алексинац).

 

sUFINANSIRANJEaleksinac grb fill 200x200

Ministrarstvo logo fill 200x105