foto1
Општински стонотениски савез
foto1
Општински кошаркашки савез
foto1
Савез за школски спорт
foto1
Општински фудбалски савез
foto1
Такмичења, турнири, избор најбољих спортиста
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ


Савез за школски спорт

Савез за школски спорт Алексинац је почео са радом

Опширније

Општински фудбалски савез

Фудбалски савез општине Алексинац чине 18 клубова из општинске лиге, 5 клубова из

Опширније

Општински кошаркашки савез

Кошаркашки савез општине Алексинац формиран је 17.09.1976. године под називом

Опширније

Општински стонотениски савез

Општински стонотениски савез...

Опширније

Program razvoja

 

sportski savez Srbije fill 200x98

 

Evidencioni list

a9 800x533Спортски савез Србије посетио је Алексинац. Председник општине Ненад Станковић упутио је челнике ССС у радове на спортској инфраструктури, док је председник Спортског савеза општине Алексинац Бојан Младеновић имао чиме да се подичи – кошаркашки клуб Напредак такмичиће се у Kошаркашкој лиги Србије. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек са задовољством је закључио да се види велики напредак у спорту Алексинца од прошле његове посете општини пре годину дана, па је пожелео да до наредног виђења наставе да раде овим темпом, а да резултати сигурно неће изостати. Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић је на састанку предложио још идеја којима би општински савез могао да обогати спортску понуду у Алексинцу. Додао је и да ће још лопти бити послато за омладинске клубове следеће недеље. Професор Ненад Ђурђевић уделио је правне савете за наставак рада у општини Алексинац.

Спортски савез Србије припремио је сетове лопти и гарнитуре дресова за кошаркашице Напретка, рукометашице Алексинца и фудбалере житковачке Мораве. Штефанек је у Хали спортова поручио деци:
– Будите упорни и марљиви, верујте у оно што радите и верујте у своје снове. Јер, ако будете веровали у те снове они ће се кад-тад остварити. Ја сам сањао да будем олимпијски шампион и светски првак и оба сна су ми се остварила – а онда је додао:
– Времена се мењају и деца нису као раније. Јако мало њих се бави спортом, телефони и компјутери су одвукли децу ван сала, терена и борилишта и нама је сада задатак да их вратимо у сале, а један од начина је да им обезбеђујемо добре услове за рад.
Председник општине Ненад Станковић изразио је задовољство што је Штефанек за непуне две године већ други пут у посети граду на Моравици:
– Спортски савез Србије, наравно, подржава спорт у читавој Републици Србији, а ми у Алексинцу се трудимо да смо напреднији у развоју спорта и да се што већи број наше омладине бави спортом. Данас је била прилика да се Штефанек сусретне са младим спортистима, он је очигледно популаран, њега воли омладина и баш је права особа за популаризацију спорта – рекао је Станковић.

0
0
0
s2smodern

 

sUFINANSIRANJEaleksinac grb fill 200x200

Ministrarstvo logo fill 200x105