foto1
Општински стонотениски савез
foto1
Општински кошаркашки савез
foto1
Савез за школски спорт
foto1
Општински фудбалски савез
foto1
Такмичења, турнири, избор најбољих спортиста
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ


Савез за школски спорт

Савез за школски спорт Алексинац је почео са радом

Опширније

Општински фудбалски савез

Фудбалски савез општине Алексинац чине 18 клубова из општинске лиге, 5 клубова из

Опширније

Општински кошаркашки савез

Кошаркашки савез општине Алексинац формиран је 17.09.1976. године под називом

Опширније

Општински стонотениски савез

Општински стонотениски савез...

Опширније

Program razvoja

 

sportski savez Srbije fill 200x98

 

Evidencioni list

Sportski savez Aleksinac 226.12.2019 године је одржана редовна годишња Скупштина Спортског савеза општине Алексинац, на којој је једногласно усвојен извештај о раду и финансијском пословању у 2019. години.

Извештај о раду поднео је Бојан Младеновић, председник ове асоцијације која окупља 58 спортских клубова и четири савеза.

 Оно што морамо да истакнемо као важне чињенице је да су поједини наши клубови променили степен такмичења, па је тако КК Напредак ЈКП ушао у Кошаркашку лигу Србије и тиме постигао историјски успех. Ту је и ФК Напредак 1929 који се полако враћа тамо где му је и место. Што се појединаца тиче, одличне резултате постигли су такмичари у борилачким спортовима, затим атлетичари, планинари, риболовци, а надамо се да ће и остали у наредној години постићи запажене резултате ̶ истакао је, поред осталог, Младеновић.

По његовим речима, током године Спортски савез је увек био у служби спортских организација којима је била потребна било каква помоћ, поготово када је реч оSportski savez Aleksinac 3 припремању документације за учешће на конкурсу Скупштине општине за суфинансирање годишњих програма у области спорта.

Уз то, потписан је уговор са Општом болницом о бесплатним прегледима за све спортисте са територије општине. Од осталих активности треба поменути организовање традиционалног Меморијалног турнира „Слободан Јовановић Банана”, турнира у баскету 3Х3 и турнира у одбојци на песку у мушкој и женској конкуренцији. Савез је радио на представљању активности појединих клубова Sportski savez Aleksinac 4 800x400током лета и на Малом сајму спорта. Констатовано је да је у реализацији појединих програмских активности остварена добра сарадња са Стонотениским савезом општине, Шаховским клубом Лав и Атлетским клубом Напредак.

У дискусији, која је уследила после извештаја, покренута је иницијатива за изградњу атлетске стазе на Градском стадиону у Алексинцу. На крају Скупштине делегати су усвојили програм рада за 2020. годину.

Пре почетка Скупштине, чланица Управног одбора Спортског савеза Михаела Голубовић уручила је једно од признања за постигнуте резултате у 2019. години. Уместо лауреата Филипа Трајковића, члана Џудо и џиу-џицу клуба НиФ, који није присуствовао свечаној церемонији у Дому културе, признање је уручено његовом тренеру Драгану Трајковићу.

0
0
0
s2smodern

 

sUFINANSIRANJEaleksinac grb fill 200x200

Ministrarstvo logo fill 200x105