foto1
Општински стонотениски савез
foto1
Општински кошаркашки савез
foto1
Савез за школски спорт
foto1
Општински фудбалски савез
foto1
Такмичења, турнири, избор најбољих спортиста
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АЛЕКСИНАЦ


Савез за школски спорт

Савез за школски спорт Алексинац је почео са радом

Опширније

Општински фудбалски савез

Фудбалски савез општине Алексинац чине 18 клубова из општинске лиге, 5 клубова из

Опширније

Општински кошаркашки савез

Кошаркашки савез општине Алексинац формиран је 17.09.1976. године под називом

Опширније

Општински стонотениски савез

Општински стонотениски савез...

Опширније

Program razvoja

 

sportski savez Srbije fill 200x98

 

Evidencioni list

P5200029У Дому Народне Скупштине Србије у суботу 20.5.2017. је одржана церемонија доделе Мајске награде Спортског савеза Србије, као највећег друштвеног признања у области спорта.

Признања су уручена најбољима у протеклој години, а међу награђенима је и фоторепортер Вести и Званичног сајта ФК Партизан и председник удружења спортских фотографа Србије, Мирослав Тодоровић.

Предлог за доделу највећег друштвеног признања у области спорта је потекао од Управног одбора Спортског савеза општине Алексинац. Мирослав Тодоровић "Кајло" је познати алексиначки спортиста, између осталог, и бивши играч Фудбалског клуба"Напредак".

Тоша је рођен 29. априла 1955. у Крушевцу. После основне, Средњу учитељску и Вишу педагошку школу завршио је Алексинцу, а уз школовање успешан је био и на фудбалском терену јер је играо за алексиначки Напредак, Бор, Раднички из Новог Београда, БАСК, Графичар и ПИМ Београд.

Пуних 16 година радио је као учитељ у ОШ "Влада Аксентијевић" и одатле носи надимјак Уча. Љубав према спорту и фотографији инспирисала га је да почне да се бави фото-репортерским позивом, Био је сарадник "Темпа", "Илустроване политике", "Политике", специјализованог часописа "Тренер", а деценију и по радио је као офиоцијелни фото-репортер ОСС. Тоша је у "Вестима" већ 23 године.

Сарађивао је Тоша са многим клубовима и савезима у Србији: КСС, ФСС, а уназад две деценије био је уредник фотографије званичног сајта ФК Партизан. Био је фотограф на Европским и Светским првенствима у кошарци, фудбалу, одбојци, рукомету, ватерполу, атлетици и футсалу.

Сведок је великог броја утакмица Лиге шампиона у фудбалу и кошарци, Лиге Европе у фудбалу, Евролиге у кошарци, Светске лиге у одбојци и ватерполу...

Био је и раније награђиван - 1997. наградом "Фотографија године" УСН Београда, 2003. добио је "Златни кадар" УСН Србије, 2004. био је фоторепорте године УСН Србије и Црне Горе. Најзад, добитник је и Мајске награде - која се додељује само једном у животу.

Додели награде овом успешном алексинчанину, присуствовали су представници Спортског савеза општине Алексинац, као и Марко Николић, Бранко Мирјачић, Љубиша Тумбаковић и Саша Илић из фудбалског сектора ФК Партизан.

Церемонију доделе награда је отворио председник ССС Александар Шоштар, који је констатовао да је "иза нас веома успешна година, па с тога није било лако одредити коме ће припасти престижна Мајска награда. Много је великих резултата постигнуто, међутим успех у спорту нису само медаље и рекорди, већ је много тога урађено и ван олимпијског спорта."

Мајске награде 2017.

Спортиста у олимпијском спорту: Тијана Богдановић, Михаил Дудаш, Душко Пијетловић

Спортски функционер: Ана Јоковић, Милорад Кривокапић, Слободан Бранковић

Спортски стручњак: Драган Доневић, Милорад Докманац, Невен Дондур

Спортиста инвалид: Ласло Шурањи

Спортиста у неолимпијској дисциплини: Саида Буквић, Игор Ковачић

Спортска организација: ОК Војводина

Спортски новинар-уредник: Горан Анђелковић

Спортски новинар: Слободан Крстовић

Спортски фоторепортер: Мирослав Тодоровић

Грански спортски савез: Ваздухопловни савез и Рвачки савез

Педагошки радник: Милан Пашић

Животно дело: Велизар Ђерић, Миомир Мрваљевић, Велимир Алексић, Бранислав Симић, Ђорђе Перишић

0
0
0
s2smodern

 

sUFINANSIRANJEaleksinac grb fill 200x200

Ministrarstvo logo fill 200x105